ÖPPETTIDER I FORSKARSALEN

Vecka 1-24, Vecka 36-52

Måndag stängt                                      Tisdag:   13-16                                    Onsdag:  10-16                                    Torsdag: 13-19                                    Fredag: Stängt                                    OBS! v. 51-01:(jul- och nyårsveckor) stänger vi
klockan 16 på torsdagar

Vecka 25–35

Måndag: Stängt
Tisdag: 13–16
Onsdag: 13–16
Torsdag:13–16
Fredag: Stängt

 

Nya beställningar av arkivmaterial med placering på Arkivcentrum plockas fram senast en halvtimme innan stängning (gäller inte redan förbeställt material).

Inskränkningar av öppettider

INSKRÄNKNINGAR I ÖPPETTIDER 2023-2024

Alla allmänna helgdagar är stängda samt följande dagar/tider:

27/12(2023) – 1/1 (2024) stängt

28/3 – stängt

30/4  – stängt

8/5 – stänger kl. 12

5/6 – stänger kl. 12

20/12 – 6/1 2025 – stängt

(Observera att denna lista är preliminär. Ändringar och tillägg kan komma att göras i efterhand)

Allmän information inför ditt besök

Vår läsesal har 15 platser med datorer och 8 platser för att ta del av originalmaterial. Vi har även en plats med mikrokortsläsare. Mycket arkivmaterial är digitaliserat och lätt tillgängligt via våra datorer, också sådant som inte har någon anknytning till Värmland. Att använda våra datorer eller ta del av originalmaterial är naturligtvis kostnadsfritt. Vi har också en fotostation där du som besökare kan fotografera av originalhandlingar.

Om du planerar att besöka oss och vill vara säker på att du har en dator som väntar på dig när du kommer bör du boka plats. Planerar du att ta del av originalmaterial så har vi det mest efterfrågade materialet på plats i huset. Visst material har vi dock placerat i externa magasin. Detta hämtas in på beställning. Telefonnummer och vägbeskrivning hittar du under ”Kontakta oss” i menyn ovan. Förutom all historia i original har vi också ett referensbibliotek med mycket speciallitteratur. Du kan söka biblioteksmaterialet i vår bibliotektdatabas, länk finns även i menyn under ”Vad vi erbjuder”.

I anslutning till läsesalen finns ett pentry för våra besökare. Detta är utrustat med kylskåp och mikrovågsugn, så det går bra att ta med egen mat och dryck. I expeditionen finns en defibrillator. Vi har naturligtvis också hiss och toaletter som är anpassade för personer med funktionsnedsättning, samt ett kapprum med låsbara skåp. Parkeringsplats för personer med nedsatt rörlighet finns och ytterdörren är försedd med automatisk dörröppnare. För övriga finns parkeringsplatser med betalparkering i anslutning till byggnaden.

Har ni ytterligare funderingar inför ert besök så får ni gärna ringa och fråga!