ÖPPETTIDER I FORSKARSALEN

v. 21 – v. 37

Måndag: stängt
Tisdag: 13-16
Onsdag: 13-16
Torsdag: 13-16
Fredag: stängt

v. 38 – v. 20

Måndag: 13-16
Tisdag: 10-16
Onsdag: 10-16
Torsdag: 10-19
Fredag: stängt

OBS! v. 51-01: (jul- och nyårsveckor) Ej kvällsöppet.

Nya beställningar av arkivmaterial med placering på arkivcentrum plockas fram senast en halvtimme innan stängning (gäller inte redan förbeställt material). Detta gäller inte de torsdagar då forskarsalen har kvällsöppet, då sker ingen framplockning efter 16:00.

Inskränkningar av öppettider

INSKRÄNKNINGAR I ÖPPETTIDER 2020

Alla allmänna helgdagar är stängda samt följande dagar/tider:

2 januari stängt

9 april stängt

30 april stängt

20 maj stängt

18 juni stängt

21 december tom. 3 januari stängt

(Observera att denna lista är preliminär. Ändringar och tillägg kan komma att göras i efterhand)

Folkbokföringsjouren

Folkbokföringsjouren håller vanligen öppet:
Måndag-torsdag 13.00-15.00

Öppettiderna kan variera. Ring därför alltid forskarexpeditionen före ditt besök, telefon: 010 – 833 11 80.

OBS! Nya öppettider gäller fr.o.m. v. 21 (2019-05-20):

v. 21 – v. 37
Tisdag – torsdag: 13-15

v. 38 – v. 20
Måndag – torsdag: 13-15

Allmän information inför ditt besök

Vår läsesal har 15 platser med datorer och 8 platser för att ta del av originalmaterial. Vi har även en plats med mikrokortsläsare. Mycket arkivmaterial är digitaliserat och lätt tillgängligt via våra datorer, också sådant som inte har någon anknytning till Värmland. Att använda våra datorer eller ta del av originalmaterial är naturligtvis kostnadsfritt. Vi har också en fotostation där du som besökare kan fotografera av originalhandlingar.

Om du planerar att besöka oss och vill vara säker på att du har en dator som väntar på dig när du kommer bör du boka plats. Planerar du att ta del av originalmaterial så har vi det mest efterfrågade materialet på plats i huset. Visst material har vi dock placerat i externa magasin. Detta hämtas in på beställning. Telefonnummer och vägbeskrivning hittar du under ”Kontakta oss” i menyn ovan. Förutom all historia i original har vi också ett referensbibliotek med mycket speciallitteratur. Du kan söka biblioteksmaterialet i vår bibliotektdatabas, länk finns även i menyn under ”Vad vi erbjuder”.

I anslutning till läsesalen finns ett pentry för våra besökare. Detta är utrustat med kylskåp och mikrovågsugn, så det går bra att ta med egen mat och dryck. I expeditionen finns en defibrillator. Vi har naturligtvis också hiss och toaletter som är anpassade för personer med funktionsnedsättning, samt ett kapprum med låsbara skåp. Parkeringsplats för personer med nedsatt rörlighet finns och ytterdörren är försedd med automatisk dörröppnare. För övriga finns parkeringsplatser med betalparkering i anslutning till byggnaden.

Har ni ytterligare funderingar inför ert besök så får ni gärna ringa och fråga!