Vår läsesal har 18 platser med datorer och 21 platser för att ta del av originalmaterial. Mycket arkivmaterial är digitaliserat och lätt tillgängligt via våra datorer, också sådant som inte har någon anknytning till Värmland. Att använda våra datorer eller ta del av originalmaterial är naturligtvis kostnadsfritt. Vi har också en fotostation där du som besökare kan fotografera av originalhandlingar.

Om du planerar att besöka oss och vill vara säker på att du har en dator som väntar på dig när du kommer bör du boka plats. Planerar du att ta del av originalmaterial så har vi det mest efterfrågade materialet på plats i huset. Visst material har vi dock placerat i externa magasin. Detta hämtas in på beställning. Telefonnummer och vägbeskrivning hittar du om du följer länken till ”Kontakt och besök”. Förutom all historia i original har vi också ett referensbibliotek med mycket speciallitteratur. Du kan söka i biblioteksmaterialet om du följer länken till ”Vårt bibliotek”.

I anslutning till läsesalen finns ett pentry för våra besökare. Detta är utrustat med kylskåp och mikrovågsugn, så det går bra att ta med egen mat och dryck. I expeditionen finns en defibrillator. Vi har naturligtvis också hiss, toaletter som är anpassade för personer med funktionsnedsättning och kapprum med låsbara skåp. Parkeringsplats för personer med nedsatt rörlighet finns och ytterdörren är försedd med automatisk dörröppnare. Dock kan dörren vara smal (cirka 65 cm) när man ska köra in en rullstol eller permobil. Hör av er innan besöket så hjälper vi till! För övrigt finns parkeringsplatser med betalparkering i anslutning till byggnaden.